Dan zajedništva, ponosa i sreće

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon uspješno  realiziranog 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ u Vukovaru,  s ciljem nastavka ove pozitivne priče i  poticanja zajedništva, rodila se ideja koju je inicirao  i ambasador festivala  izbornik Zlatko Dalić i Organizatori bez granica  – obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće  – 16. srpnja 2019.

Nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, vlada i dominira našim osjećajima. Pobjede i porazi određuju naše emocije. 

16.7.2018. možemo reći da je Hrvatska bila jedna od najsretnijih  zemalja na svijetu  kada je organiziran jedinstveni, emotivni i spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji  u Zagrebu, koji se nastavio sljedećih dana u drugim gradovima.

Bio je to Dan zajedništva, ponosa i sreće kojeg nikada nećemo zaboraviti, koji želimo i ove godine obilježiti kroz poseban projekt/akciju, koji će se istovremeno, uz Grad Vukovar,  održati u mnogim gradovima i mjestima  Hrvatske i dijaspore.

Na tu temu održana je konferencija za medije u gradskoj vijećnici Grada Vukovara, a kojom je najavljen početak projekta koji za cilj ima iskazati snagu zajedništva i 16. srpanj ubuduće ispunjavati pozitivnim emocijama i ponosom.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić, istaknula je zadovoljstvo nastavkom suradnje s Organizatorima bez granica. „Vukovar je snažan simbol zajedništva, a kroz tu priču nastavljamo suradnju s Organizatorima bez granica, Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Vukovarsko – srijemske županije, a naravno i Gradom Vukovarom. 16. srpnja će biti dan u znaku kockica, a pozivamo sve građane da nam se taj dan pridruže” rekla je Sekulić te istaknula kako će se 16. srpnja program obilježavanja Dana zajedništva ponosa i sreće održati u Park – šumi Adica, gdje će građani i svi posjetitelji moći zaigrati tzv. bubble football, uz uvjet da budu obučeni u kockice i sa sobom ponesu navijačke rekvizite, planirani termin početka programa je u 18 sati, a uživo će prenositi Hrvatska radio televizija.

Uz program popraćen navijačkim pjesmama i raznim aktivnostima, obilježavanje će uljepšati i nastup TS Allegro.

Prigoda je to da svim gostima i strancima, kojima ćemo putem brojnih medija, pokazati da je Hrvatska puna života, da znamo iskazati zajedništvo kada se za to ukaže potreba, da smo ponosni na svoje Vatrene  i sve uspješne sportaše i da taj dan ispunimo  pozitivnim  emocijama, ponosom i pokažemo snagu zajedništva.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor