Gradska tržnica

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Tržnice su bilo grada. One su mjesto susreta, razmjene, iznenađenja, smijeha. One su praznik za oči ali i užitak za sva osjetila.

Ni jedan supermarket ne može zamijeniti šarm osobnog kontakta s prodavačem i uzbuđenje nepredvidive kupnje na tržnici.

Grad Vukovar ima višestoljetnu tradiciju trgovačkog i lučkog grada pa tako trgovanje na vukovarskoj tržnici ima dugu tradiciju, ne samo za Vukovar nego i za sva okolna mjesta. Tržnica u Vukovaru mijenjala je nekoliko lokacija kroz povijest razvoja grada, dok nije prije tri godine stigla na sadašnju lokaciju, u ovaj moderni objekt koji omogućava bolje uvjete trgovanja i okupljanja, te je po svemu ispred svoga vremena. U 2018. godini Gradska tržnica Vukovar osvojila je prestižnu nagradu Arhitecture, Construction & Design GADA 2019. u kategoriji javnih zgrada!

Tržnica je pozornica života.

To je mjesto u kojemu turist može snažno i aktivno doživjeti život žitelja grada i njegove okolice, ili barem njegov segment, način prehrane, ekološku osviještenost, povezanost s tradicijom i način komunikacije.

Tržnice sve više postaju nezaobilazan turistički punkt u prezentaciji grada, jer nikada nije ista, ona je kao rijeka, uvijek sprema neko novo iznenađenje, uvijek drugačija, nova.

Živite zdravo, pazite što jedete, informirajte se, educirajte se i čuvajte okoliš!

Posjetite vukovarsku tržnicu!

Radno vrijeme:

Ponedjeljak-subota: 7-14 sati Nedjelja: 8-12 sati

Adresa: Olajnica 20, 32000 Vukovar

Tel. 00385 (0)32 638 699

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor