ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM POČETKA POTPUNO NOVOG VUKOVARSKOG FILMSKOG FESTIVALA !

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Festival će se otvoriti fantastičnim spektaklom ČAROBNA FRULA snimljenim prema opernom djelu W.A. Mozarta!

Danas je u prostorijama Veslačkog kluba održana konferencija za medije povodom skorašnjeg početka sedamnaestog vukovarskog filmskog festivala koji će se održati u razdoblju od četvrtka, 24. kolovoza do nedjelje, 27. kolovoza na pet različitih lokacija koje uključuju i dvije potpuno nove, nikad prije korištene – dvoranu paviljona II dvorca Eltz te amfiteatar Vukovarskog vodotornja. Konferenciji za medije prisustvovali su gradonačelnik Grada Vukovara, gospodin Ivan Penava, direktor festivala Darko Puharić, umjetnički ravnatelj Daniel Rafaelić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, zamjenik gradonačelnika gospodin Filip Sušac te član uprave Pevexa, zlatnog sponzora vukovarskog festivala, gospodin Ivan Jukić.

Svi su oni kao domaćini, suorganizatori, partneri i sponzori festivala izrazili ponos i veliko zadovoljstvo što se festival nastavlja s potpuno novom organizacijskom ekipom, pozdravili su sve Vukovarce i građane iz okolice te ih pozvali da u idućih nekoliko dana posjete festival, pogledaju filmove iz poprilično atraktivnih i svježih programa, poslušaju glazbene izvođače i općenito uživaju u sjajnoj i pozitivnoj festivalskoj atmosferi koja očekuje sve posjetitelje. Koliko je festival za grad Vukovar značajan napomenula je direktorica Turističke zajednice Marina Sekulić koja je izjavila da je prema dostupnim podacima utvrđeno da se u danima održavanja festivala redovito iz godine u godinu povećava broj zabilježenih noćenja u gradu: “Do danas smo iznimno zadovoljni s brojem ostvarenih noćenja tijekom 2023. godine, ali važno je istaknuti da je broj noćenja u razdoblju s kraja lipnja i početka srpnja prošle godine, kad je održan šesnaesti vukovarski festival, za čak dvadeset posto veći od broja noćenja zabilježenih u istom razdoblju ove godine. To je dokaz prepoznatljivosti brenda festivala, a ove godine taj će postotak noćenja biti još i veći, jer je osim organizacijski festival osvježen i programski”, istaknula je Sekulić.

Poseban naglasak tijekom konferencije stavljen je na osvježenu organizacijsku ekipu predvođenu novim direktorom festivala, Darkom Puharićem te novim umjetničkim ravnateljem Danielom Rafaelićem koji su predstavili kompletan festivalski program – od igranih i dokumentarnih filmova u službenoj konkurenciji pa sve do popratnih filmskih, ali i glazbenih programa koji će se održati tijekom festivala. Sedamnaesti će se vukovarski filmski festival tako otvoriti s njemačkim fantastičnim spektaklom ČAROBNA FRULA u kojem su glavne uloge ostvarili Jack Wolfe, Niamh McCormack, Iwan Rheon, Amir Wilson te dobitnik prestižne nagrade Oscar F. Murray Abraham. Mlada glumica Niamh McCormack bit će gošćom festivala te će u četvrtak, 24. kolovoza u 21:00 sat – za kad je zakazana svečanost otvorenja – pozdraviti sve okupljene te reći par uvodnih riječi o filmu, njegovom nastanku, produkciji i svojoj ulozi.

Ovogodišnji će se festival održati na sveukupno pet lokacija: perivoj dvorca Eltz gdje će se festival svečano otvoriti i zatvoriti te gdje će se prikazati projekcija canneskog pobjednika, fascinantna sudska drama ANATOMIJA PADA i hrvatska premijera domaćeg filma ŽENA S GUMENIM RUKAVICAMA redatelja Marija Šuline; dvorana paviljona II dvorca Eltz poslužit će kao mjesto održavanja projekcija dokumentarnih filmova iz službene konkurencije; Hrvatski dom Vukovar biti će domaćinom prikazivanja igranih filmova iz službene konkurencije; Rodna kuća Lavoslava Ružičke ugostit će Dječji vukovarski filmski festival u sklopu kojeg će biti organizirane razne radionice za djecu, kutak za fotografiranje, prigodne izložbe te gdje će projekcijama animiranih klasika “Pepeljuga”, “Pocahontas” i “101 Dalmatinac” biti obilježena 100-godišnjica Disneyja; te prekrasan amfiteatar Vukovarskog vodotornja gdje će se u društvu egipatskog veleposlanika prikazati program “Rijeka prijatelj Nil” odnosno dva egipatska klasika – kratki igrani film “Razgovorljivi seljak” te dugometražni “Mumija”, inače proglašen jednim od najboljih egipatskih filmova svih vremena.

Vidimo se u Vukovaru od 24. do 27. kolovoza!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor