Hrvatski        English        Deutch
Jahanje i vožnja fijakerom

KU Potkova

Konjogojska udruga Potkova Vukovar osnovana je 2013. godine s ciljem promicanja slavonskih običaja i tradicije.

Bavimo se uzgojem konja uglavnom lipicanske pasmine, a udruga trenutno broji oko 30-ak grla. Sudjelujemo na raznim smotrama i manifestacijama širom Slavonije i Baranje. U ponudu KU Potkova uvrstili smo atraktivne vožnje fijakerom i zaprežnim kolima, te jahanje.

Budući je riječ o udruzi, sve usluge koje nudimo financiramo iz vaših dobrovoljnih priloga.

Konjogojska udruga Potkova
Težački put 27
32000 Vukovar
099/695-3405
damir.zetovic@gmail.com

Konjogojska udruga Potkova

Težački put 27

32000 Vukovar

mob: 099 695 3405

e-mail: damir.zetovic@gmail.com

OPG Dunavski raj

OPG Dunavski raj smješten  na lokaciji Vučedol - Vukovar u blizini arheološkog nalazišta Vučedol u ponudi ima:

 

Jahanje za djecu – životna rekreacija

Budući da ni djeca danas nisu pošteđena pogubnog utjecaja stresne svakodnevice, jahanje predstavlja idealan oblik rekreacije kojim se uspješno razgrađuje stres. Osim jahanja, neizostavna briga za konja predstavlja izvor poticaja za zdrav razvoj djeteta te posebno razvoj ličnosti. Brigom o životinjama djeca razvijaju svoje emocionalne i socijalne životne vještine, postaju odgovornija prema sebi i drugima, razvijaju sposobnost snalaženja u novim situacijama, uče prevladati strah i stječu samopouzdanje. Imati prijatelja od 500 kg za djecu predstavlja poseban osjećaj zadovoljstva.

 

Rekreativno terensko jahanje

Ukoliko ste iskusan jahač nudimo Vam mogućnost upoznavanja čari Srijema, povišenog ravnjaka prošaranog obroncima Fruške gore, brojnim vinogradima i šumama, te krivudavog Dunava sa brojnim ritmovima i šumovitim adama. Teren obuhvaća i mogućnost obilaska povijesnih znamenitosti grada Vukovara, obližnje arheološko nalazište Vučedol, Ovčare, jahanje uz Dunav…

 

Probno i rekreativno jahanje u ograđenom prostoru

Ukoliko biste željeli probati ili se prisjetiti davnih dana provedenih na konju, nudimo Vam jahanje u uređenom jahalištu uz pratnju i nadzor voditelja jahanja.

 

Tečaj jahanja

Tečaj jahanja održava se u uređenom i ograđenom jahalištu. Održava se svaki dan u dogovoru s voditeljem jahanja. U cijenu je uključeno korištenje konja, oprema i nazdor voditelja jahanja. Rad s polaznicima tečaja je isključivo individualan. Tečaj jahanja mogu pohađati djeca od navršenih 8 godina starosti.

Fijaker

Za ljubitelje romantičnih vožnji u OPG Dunavski raj u ponudi ima i vožnju tradicijskim baroknim fijakerom. Ponuda vrijedi kako za individualne posjete tako i za skupne posjete gradu.


OPG Dunavski raj
Hrvatske nezavisnosti 27

32000 Vukovar

mob: 099 674 7322
e-mail: info@dunavski-raj.com
web: www.dunavski-raj.com