Hrvatski        English        Deutch


Krštenje turističkog broda Bajadera

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava nazočio je krštenju turističkog broda Bajadera. Riječ je o atraktivnom turističkom proizvodu grada Vukovara, prvom elektro panoramskom turističkom brodu u Vukovaru nakon 30-tih godina prošloga stoljeća koji omogućava razgled grada s rijeke Dunav i time otvara jednu sasvim novu perspektivu na znamenitosti poput dvorac Eltz, Franjevačkog samostana sv. Filipa i Jakova, Vodotoranj, tvornicu Borovo, luku Vukovar.


Brod je dodatno obogatio turističku ponuda grada Vukovara, izgrađen je prema standardima EU, u funkciji ekološki održivog turizma. Upravo za to su agencija Danubiumtours i brod Bajadera dobili priznanje zajedničkog Vijeća za međunarodnu suradnju Jadransko – jonske komisije: priznanje – Ambasadori/Alternativna goriva 2016.
Kapacitet broda je 60 mjesta, a koncipiran je kao višenamjenski prostor u kojem se mogu odvijati izložbe, radionice, filmske projekcije, proslave, itd.


Grad Vukovar i TZ Grada Vukovara brod Bajaderu promoviraju kroz nastupe na sajmovima i u prezentacijama, kroz manifestacije kao što je Vukovar film festival, Ljeto u Vukovaru, Advent u Vukovaru i slično, a i sufinancirali su izradu i prijevod brošura, izradu smeđe turističke signalizacije kao i postavljanje stupa s redom vožnje.

Gradonačelnik Penava u svome je obraćanju nazvao brod Bajaderu hrabrim projektom hrabrih ljudi: „Riječ je o hvalevrijednom projektu koji je u Vukovaru radi bez ikakve pomoći države. Ovaj je plovni objekt iznimna turistička ponuda," naglasio je gradonačelnik čestitajući vlasnicima. Zahvalio im je za njihov trud i poduzetničku hrabrost kojom promiču Vukovarsku turističku atraktivnost. Također je zahvalio i tvrtci Kraš koja je podržala ovu inicijativu te se na takav način konkretno, kroz gospodarstvo, odužila Vukovaru.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić čestitao je vlasnicima, pohvalio ideju te potvrdio kako će s ponosom dovoditi svoje goste na Bajaderu.

Prisutnim gostima također se obratio i glavni tajnik Ministarstva turizma, g. Ivo Bašić, koji je prokomentirao značaj jednog važnog turističkog proizvoda, poput Bajadere, za razvoj turizma na Dunavu i kontinentalnog turizma općenito.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac čestitala je Turističkoj agenciji Danubiumtours na deset godina predanog rada i novom turističkom ostvarenju: „Ovaj je brod početak onoga što trebamo imati na Dunavu. Ovo su ideje kojima možemo spojiti turističku ponudu i kulturnu baštinu te grad s Vučedolom," rekla je ministrica nazivajući ovaj turistički projekt razvojnim projektom koji utječe na ostanak ljudi u ovim krajevima.Poratak na naslovnu stranicu...