Hrvatski        English        Deutch
Advent u Vukovaru #Adventpunljubavi

Što se sve događalo na Adventu?

U najradosnijem mjesecu u godini, središte grada u blagdanskom ruhu dočekivalo je svoje sugrađane i goste uz klizanje na ledu, zvuke, mirise i okuse istinskog božićnog ugođaja. Uz pregršt radionica, božićnih pjesma nacionalnih manjina, predstava, folklornih točaka, koncerata, te Nebo puno želja završio je još jedan Advent u Vukovaru.

Djecu iz Vukovara ni ove godine nije zaobišao sv. Nikola i prigodni pokloni.

Uspješno je realizirana humanitarna akcija za 24 vukovarske obitelji s troje i više djece kojima su poklonjena božićna drvca, a u suradnji s HDS ZAMP-om svakoj obitelji uručen je novčani bon u vrijednosti 500,00 kuna, te ukrasi za bor.

U kutku Djeda Božićnjaka izradi ukrasa za bor uključile su se odgajateljice i djeca iz DV Vukovar 1 i DV Vukovar 2, učenici OŠ iz Vukovara – OŠ Nikole Andrića, OŠ Mitnica, OŠ Blage Zadre, OŠ Siniše Glavaševića, OŠ Dragutina Tadijanovića, te OŠ Antuna Bauera. Također, škole su se predstavile sa školskim zadrugama.

U programu pod nazivom SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA, a koji se održavao od četvrtka do nedjelje uz Vukovarske golubiće, mažoretkinje grada Vukovara, plesnih grupa Mambo, Venera i D&D udruge, sudjelovala su djeca iz Vodica, Čazme, Pleternice, Okučana, Bjelovara, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Zagreba i Osijeka.

Uz mnoštvo dobre glazbe, odličnog  raspoloženja i  smijeha, tu su bili i naši izlagači i ugostitelji sa svojim delicijama, koji su na božićnom sajmu predstavili tradicionalne proizvode.

Prigodnom božićnom ugođaju pridonjele su i žive jaslice, klizalište i glazbene grupe – Zaprešić boys, klapa Stine, Meritas i Jelena Radan, TS Ravnica i Viktorija Kulišić Đenka, TS Allegro, Christmas trio, Family No. 1, West band, Babylon, te Mia Dimšić. One najmlađe uveseljavali su mađioničari Rico i Timi, te mentalist Dario.

U nedjelju, 23. prosinca, vukovarsko nebo bilo je obasuto najljepšim željama u već tradicionalnom puštanju lampiona.

Uz želju i nadu da 2019. godina bude uspješna i radosna očekujemo sve ljude dobre volje i dogodine.

Foto: Miroslav Šlafhauzer
Foto: Miroslav Šlafhauzer
Foto: Miroslav Šlafhauzer
Foto: Miroslav Šlafhauzer
Foto: Alen Bainrauch
Foto: Alen Bainrauch
Foto: Miroslav Šlafhauzer
Foto: Miroslav Šlafhauzer


Poratak na naslovnu stranicu...