Predstavljen promotivni spot Grada Vukovara

  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić predstavili su promotivni spot Grada Vukovara pod nazivom „Vukovar za sva vremena.”

 

„Ideja za izradom promotivnog materijala nastala je početkom 2017. godine. Zadovoljstvo je još veće, jer je na samom projektu radio Vukovarac Dario Matić, a izrada projekta je trajala duže od godinu dana te su njime pokrivena sva godišnja doba, projekti i manifestacije koje se u Vukovaru odvijaju tijekom jedne godine” rekao je gradonačelnik Ivan Penava te dodao kako je namjera bila približiti Vukovar, njegove posebnosti i ljepote budućim posjetiteljima, a sve na tragu povećanja turističke atraktivnosti i ostvarenja strategije razvoja turizma Grada Vukovara.

 

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić pojasnila je kako je film rađen u dvije verzije, jedan od 3 minute idealan za promotivne spotove koje HTZ svojim kanalima promovira, ali i jedan od 8 minuta u koji je uključeno i vukovarsko gospodarstvo te zahvalila svim sudionicima. „Mnogi pojedinci su se vrlo rado uključili u snimanje filma, pa ćete tako vidjeti kadrove našeg proslavljenog reprezentativca Damira Martina kako vesla na Dunavu, Mažoretkinje grada Vukovara, Konjogojska udruga Potkova te Aeroklub Borovo, a također su se uključile i sve ustanove i muzeji koji su za ovu potrebu otvorili svoja vrata i sudjelovali u snimanju”, istaknula je Sekulić.

 

Vrijednost izrade promotivnog spota je 125.000,00 kuna, od čega je 20.000,00 kuna sufinancirala Hrvatska turistička zajednica.

 

Ovom prilikom su također istaknuti i turistički podaci prema e-visitoru za grad Vukovar ostvareni u 2018. godini.

Broj dolazaka je ostao na relativno istoj razini dok se broj noćenja u 2018. u odnosu na 2017. godinu povećao za 4,09%, a poglavito se radi o povećanju broja stranih dolazaka. Kada govorimo o broju dolazaka riječnih kruzera, 2018. godine je ostvaren 231 dolazak koji je u Vukovar doveo 31.972 putnika, dok je za 2019. godinu najavljen rekordan broj od 240 pristajanja.

 

Spotove možete pogledati na sljedećim linkovima:

 

https://www.youtube.com/watch?v=TTGaA67g1XY

 

https://www.youtube.com/watch?v=pRP4IIgzwy8

 

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije