Hrvatski        English        Deutch


Nova mobilna aplikacija Grada Vukovara

Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić predstavili su novu mobilnu aplikaciju „Vukovar na dlanu" turističkog sadržaja, kojom je razgledavanje grada postalo još jednostavnije.

Aplikacija će kroz devet kategorija: O gradu, Što vidjeti i doživjeti, Kalendar događanja, Smještaj, Gastronomska ponuda, Servis i ostalo, Turističke informacije, Multimedija, Sport i rekreacija svim posjetiteljima i turistima približiti turističku ponudu i ostale sadržaje grada te omogućiti lakše snalaženje u Vukovaru.

Ova aplikacija nudi moderan dizajn i bolju navigaciju, jer je dodana interaktivna karta grada s oznakama za svaku točku interesa. Kartu je moguće filtrirati obzirom na kategorije ili udaljenost od korisnikove lokacije.

Izradu aplikacije s 37.500 kuna financirao je Grad Vukovar, a web inačice aplikacije su već postavljene na biciklističkom stajalištu i info stupu u pješačkoj zoni.

„Zbog nesrazmjera turističkih potencijala koje grad ima i rezultata koje ostvarujemo odlučili smo se za izradu ove aplikacije koja je samo jedan od koraka kojima želimo promijeniti taj odnos", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Aplikacija je besplatna i dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku na Google Play-u i App Store.