Hrvatski        English        Deutch


Ministar turizma Anton Kliman u radnoj posjeti Vukovaru

Gradonačelnik grada Vukovara, Ivan Penava, u pratnji direktora turističkih zajednica s područja Vukovarsko-srijemske županije i suradnica Upravnog odjela za kulturu i turizam, nazočio je radnom sastanku s ministrom turizma Antonom Klimanom.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti razvoja kontinentalnog turizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Penava je naglasio kako je Grad Vukovar izradio Strateške smjernice za razvoj turizma u Vukovaru 2016.-2020, a koje kao odrednice razvoja turizma definiraju riječni kruzing, memorijalni turizam, kulturni i arheološki te sportski turizma. Također, gradonačelnik Vukovara istaknuo je kako je evidentan manjak smještajnih kapaciteta u Gradu Vukovaru u vidu hotelskog smještaja.

Ministar turizma Anton Kliman čestitao je voditeljici Gradskog Muzeja Vukovar Ruži Marić na osvojenoj Europskoj nagradi Silletto 2016 za uključivanje lokalne zajednice u svoj rad te istaknuo kako je ta prestižna nagrada još jedan dodatni motiv dolaska u grad Vukovar.

Kliman je rekao kako razvoj turizma u Vukovaru treba temeljiti na dolasku domaćih gostiju kojima treba ponuditi zanimljive turističke pakete u suradnji s okolnim mjestima.

Ministar je najavio i uključivanje svoga ministarstva u projekt obnove vukovarskoga Vodotornja. O visini donacije još nije odlučeno, a prema pravilnicima može biti do milijun kuna.

Nakon sastanka ministar Kliman je sa suradnicima i gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom posjetio Gradski muzej Vukovar te Muzej vučedolske kulture.