Hrvatski        English        Deutch


Svečano obilježen Međunarodni dan Dunava

Turistička zajednica Grada Vukovara i Grad Vukovar organizirali su povodom obilježavanja Međunarodnog dana Dunava i Dana državnosti u subotu, 25. lipnja 2016. godine, na glavnom gradskom trgu i na platou kod Grand hotela bogat program događanja.

U suradnji s Športsko ribolovnim udrugama Dunav, Dea sport i Borovo naselje 91, Udrugom Ljubitelji Dunava i Moto-nautičkim klubom sv. Bono, organizirali su fišijadu te su svi posjetitelje mogli kušati ovaj tradicionalni riblji specijalitet. Sa svojim delicijima ove su nam se godine pridružili i gosti iz Sinja, predvođeni obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Kristinom Križanac koji su Vukovarce počastiti svojim gastro specijalitetima, arambašima i uštipcima. Kao i svih ovih godina i članice Društva Hrvatska žena Vukovar posjetitelje su počastile različitim slasticama.

U sklopu programa održan je i susret folklornih društava Dunav svome gradu u organizaciji HKGD Dunav Vukovar. Sudionici smotre folklora vukovarskoj su se publici predstavili tradicijskim plesovima i pjesmama dok je folklornim nastupima prethodio koncert Narodne glazbe iz Trogira.
Ovom prilikom započeo je i ovogodišnji Vukovarski korzo, koji će se u ljetnim mjesecima održavati svake subote od 19,00 do 21,00 sat pod nazivom Čekam te na vukovarskom korzu. Ova je manifestacija osmišljena s ciljem oživljavanja legendarnog vukovarskog korza u sklopu kojeg će lokalni proizvođači rukotvorina izlagat svoje proizvode.