Hrvatski        English        Deutch


Otvorena sezona na vukovarskoj Maloj adi

Uz prisutnost gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave i suradnike otvorena je sezona na vukovarskoj Maloj Adi. 
Grad Vukovar ove je godine svim posjetiteljima omogućio besplatan prijevoz na Vukovarsku adu, omiljeno izletište Vukovaraca i građana iz ostalih gradova i mjesta. "Zahvaljujući ŠRU Dunav Vukovar koja već niz godina skrbi o ovom prostoru, na Adi imamo zaista vrhunske uvjete za odmor i rekreaciju" istaknuo je gradonačelnik Ivan Penava. Grad Vukovar i ove godine podupire rad ŠRU Dunav te je s istom sklopio Ugovor o provedbi projekta "Ljeto na Vukovarskoj Adi". Predsjednik udruge ŠRU Ivica Franić Srna istaknuo je kako ove godine očekuju veću posjećenost nego prošle godine kada je na Adu prevezeno oko 140 tisuća ljudi. Naglasio je i kako se građani ne trebaju bojati komaraca jer se redovito tretiraju. 

Kontinuiranim radom na oplemenjivanju prostora te širenjem ponude, Vukovarska ada postala je novi turistički proizvod Grada Vukovara, prepoznat i od strane Hrvatske turističke zajednice koja ju ističe kao jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj. U tim nastojanjima, Grad Vukovar je zajedno s Razvojnom agencijom VURA i ŠRU Dunav prijavio projekt na program prekogranične suradnje s Mađarskom koji predviđa proširenje kapaciteta i dodatne sadržaje, poput pontonskog ugostiteljskog objekta, akvaparka, poučne staze i slično. 

Uz sve postojeće sadržaje kao što je kampiranje, odbojka na pijesku, ugostiteljska ponuda, ove je godine uz podršku Komunalca d.o.o. napravljena rekonstrukcija sjenice, dok će na inicijativu Gradske knjižnice Vukovar na Adi biti postavljenje drvene kućice u okviru projekta "Knjige za plažu na plaži". Kućice će biti popunjene knjigama koje će donirati Gradska knjižnica Vukovar, a sadržavati će naslove za sve uzraste te će se moći posuditi bez naknade.