Hrvatski        English        Deutch


GRADONAČELNIK PENAVA ZATVORIO 10. VUKOVAR FILM FESTIVAL

Jubilarni 10. Vukovar film festival odvijao se od 22.-27. kolovoza na 10 lokacija, a u subotu ga je svečano zatvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Večer je započela obraćanjem direktora Vukovar film festivala Igora Rakonića koji je rekao kako su utisci festivala odlični te da je posjećenost bila izvrsna. Rakonić se također zahvalio Gradu Vukovaru, svim sponzorima i gostima nakon čega su uslijedile dodjele nagrada.

Za najbolji dugometražni igrani film ocjenjivački sud proglasio je film "Matura", redatelja Christiana Mungiu. Za najbolji kratkometražni film proglašen je film "Sve će biti u redu", redatelja Patricka Vollratha. Najboljim dokumentarnim filmom odabran je film "Zabrana s neba", redatelja Andrea Schwartza. Nagradu "Krsto Papić" za poseban pojedinačni doprinos hrvatskom filmu dobio je glumac Ivo Grgurević, a nagradu za životno djelo glumica Marija Kohn.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava je prigodnim govorom čestitao svim nagrađenima, ali i stručnom žiriju čiji zadatak nije bio nimalo lak. Penava se zahvalio direktoru festivala Igoru Rakoniću te istaknuo kako je ove godine Vukovar film festival pokazao da je vrhunska manifestacija. „Emocija koja je prisutna je pozitivna, festival je unio živost i radost u grad Vukovar. Već sada se radujem 11.Vukovar film festivalu", rekao je Penava te jubilarni 10. Vukovar film festival uz spektakularni vatromet proglasio zatvorenim.

Festival je zatvoren hrvatskim filmom "Zbog tebe" redatelja Anđela Jurkasa.