Hrvatski        English        Deutch


UPRILIČENA PRAVA SLAVONSKA DOBRODOŠLICA TURISTIMA S KRUZERA

Grad Vukovar priredio je turistima s kruzera dobrodošlicu u grad na Dunavu predstavivši im enogastronomsku ponudu i tradicijsku kulturu grada Vukovara.

Prije obilaska grada, turiste je dočekao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić i direktorica TZ Vukovar Jasna Babić. Tako su turisti tijekom tople dobrodošlice mogli kušati razna vina, likere i rakije, domaći džem, langošice, kulen i šunku, a prava atrakcija bili su tamburaši koji su svojim izvedbama oduševili prisutne.

Vukovar je naime, do 10. listopada ove godine posjetilo gotovo 24.000 turista koji su pristigli s 193 kruzera, a do kraja studenog očekuje se da će taj broj narasti na 221. U najvećem broju dolaze Amerikanci i Nijemci, a u porastu su i posjeti Francuza te turista skandinavskih zemalja.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je ovo rekordna godina po broju pristajanja kruzera u gradu Vukovaru te istaknuo kako je ovo mali iskorak i promjena cjelokupne slike i pristupa turizmu u Vukovaru, a današnji doček turista je samo najava onoga što se planira za iduće godine. „Mnogo toga se čini kako bi gradski ugostitelji i svi oni koji se bave turizmom imali koristi od ovako velikog broja dolazaka. 15 gospodarskih poticajnih mjera koje Grad Vukovar daje poduzetnicima i gospodarstvenicima dodatno će se razraditi i obogatiti kako bi te mjere bile još učinkovitije i siguran sam da će se novim pristupom doći do boljih rezultata", kazao je Penava.

„Ove smo godine napravili određene pomake u vidu razvoja ovog segmenta turizma, izradili smo nove brošure o gradu Vukovaru te turistima nudimo sve gradske proizvode, a koje do sada nisu imali prilike otkriti. Ovim putem smo organizirali dobrodošlicu za turiste koji dolaze s kruzera, ponudili im gastronomske proizvode, predstavili suvenire koje proizvodimo, ali i sve ono što karakterizira naše područje", rekla je Marina Sekulić te dodala kako u studenom Grad Vukovar svoju turističku ponudu prezentira na sajmu u njemačkom Nürnbergu kako bi se Vukovar uvrstio u ponudu turoperatora.