Hrvatski        English        Deutch


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 2016. godine

U povodu nadolazećeg obilježavanja „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine", gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava je sa suradnicima održao press konferenciju na kojoj je predstavio ovogodišnji program 25. godišnjice slamanja herojske obrane grada Vukovara u Domovinskom ratu.

Grad Vukovar je organizator središnjeg događaja, a tradicionalno ga u tome prate i podupiru udruge proistekle iz Domovinskog rata te javne ustanove koje djeluju u gradu Vukovaru. Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., odlučio je da se i ove godine obljetnica održi pod imenom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta", a na temelju Javnog poziva za predlaganje programa u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, pristigao je velik broj prijedloga programa koji je Odbor razmotrio te formirao glavni i popratni program koji će se u ove dane održavati u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik je istaknuo da je središnji događaj 18. studenog, Kolona sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara za Domovinu, koja iz Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana ove godine ide starom trasom, odnosno Županijskom ulicom, prolazi kroz centar grada Vukovara preko mosta Jean Michel-Nicolier te se nastavlja Radićevom ulicom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

19. studenog počast se odaje žrtvama Borova naselja za Domovinu, a 20. studenog se s pijetetom sjećamo žrtava srpskih koncentracijskih logora i žrtava masovne grobnice na Ovčari.

Dan sjećanja - program

R.Br. File Veličina Datum
1. Dan sjećanja - program 1486kb Ponedjeljak, 31.10.2016