Vukovar bogatiji za 5 umjetničkih djela

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

VukovArt – Luka umjetnosti 2019. započela je 01. lipnja i u grad Vukovar sa sobom donijela 5 novih umjetničkih djela – murala, koji krase pročelja vukovarskih stambenih zgrada.

Završetkom ovogodišnjeg projekta Luke umjetnosti, obogaćen posebnom vrstom umjetnosti Vukovar broji ukupno 18 takvih umjetničkih djela koja su nedvojbeno postala atraktivne točke za sve Vukovarce, ali i brojne turiste.

Hrvatski 3D street art umjetnik, Filip Mrvelj, koji je svojom 3D slikom na mostu preko Vuke i najavio početke ovog projekta, istaknuo je kako ovogodišnja priča Luke umjetnosti zaokružena s ukupno 18 umjetničkih djela te da se svake godine nastoji podignuti ljestvica gore kako u umjetničkom smislu tako i u pogledu umjetničkih sadržaja. Ove godine realiziran je niz popratnih sadržaja, pa je tako održan umjetnički polumaraton, ostvarena suradnja s Umjetničkom akademijom iz Osijeka, održana panel diskusija sa stručnjacima iz područja kulture i turizma te razni drugi noviteti.

VukovArt 2019. zasigurno je stvorio novi vizualni identitet grada Vukovara, a sve je jasnije da grad postaje jedna vrsta galerije na otvorenome.

U Luku umjetnosti 2019. uplovili su francuska umjetnica Zabou s muralom „Home is where Your Heart is”, hrvatski umjetnik Lonac s muralom „Skitnica”, Thiago Mazza (Brazil) s muralom „Iris Croatica”, WD (Wild Drawing) iz Indonezije uz mural „Dating” te Mehsos iz Belgije s muralom „Diamond Bobcat”.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor