Vukovar se predstavio na turističkom sajmu u St. Gallenu u Švicarskoj

  •  
  •  
  •  

U potrazi za novim destinacijama više od 33.000 posjetitelja obišlo je turistički sajam Grenzenlos koji se održao u St. Gallenu u Švicarskoj od 18. do 20. siječnja 2019. Sajam ima 30godišnju tradiciju te privlači stanovnike sa šireg područja Švicarske.

 

Otvorenju sajma nazočila je veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj, Nj.E. dr. Andrea Bekić koja je uzvanicima uputila pozdravnu riječ i pozvala ih da posjete Hrvatsku i otkriju njenu raznolikost i možda još uvijek skrivene ljepote.

Ove godine Hrvatska je na sajmu bila gostujuća zemlja što je posjetiteljima otvorilo mogućnost bolje upoznati Hrvatsku. ‘Hrvatska – više od mora’ , bio je moto hrvatskih izlagača, pa su se tako na sajmu i predstavili s obzirom da su svoju ponudu pored Vukovara prezentirali i Istra, Varaždina i Zagreb.

 

Uz posjetitelje sajma, hrvatske štandove obišli su mnogobrojni Hrvati koji žive u Švicarskoj, generalni konzul Slobodan Mikac te članica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH gđa. Ruža Studer-Babić.

 

Turističku ponudu Vukovara predstavljali su Turistička zajednica grada Vukovara, Grad Vukovar te Lučka uprava Vukovar. U okviru popratnih događanja direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić, održala je predavanje pod nazivom Vukovar – hrvatski biser na Dunavu.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije