100% FIŠ: Nikad veći broj ekipa na Dunav Festu u Vukovaru, znamo tko je pobjednik fišijade

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Vukovar za vikend pretvoren u najveći open-air restoran! Najbolji fiš ima ekipa Momo iz Kneževih Vinograda, gastro atrakcija široki rezanac dug kao Dunav

Nikad veći broj ekipa, čak 31 iz čitave Slavonije, Srijema i Baranje! Zamirisala je šetnica uz Dunav, Vukovar se pretvorio u najveći open-air restoran u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Pripreme su krenule još od petka od ranog jutra. Ložila se vatra, naredali se kotlići, a stručni sud sastavljen od chefova Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), Željka Nevena Bremeca i legendarnog Steve Karapandže te Zvonka Barića, prvaka Hrvatske u fišu i Marka Štrobiliusa, vlasnika i kuhara restorana Gondola iz Sotina, nije imalo nimalo lagan zadatak. Na kraju fišijade odluka je pala – najbolji fiš skuhala je ekipa Momo iz Kneževih Vinograda u Baranji, drugo mjesto pripalo je Hladnom pivu, a treće Petaračkim bušama. Nagrade najboljima osigurali su pokrovitelji, prvu nagradu Vukovarko pivo, drugu nagradu vukovarski restoran Stari toranj, a treću vukovarska tvrtka Confirmo.

Susret folklornih društava Dunav svome gradu

Prava sportska atmosfera, majstori fiša pomagali su jedni drugima, razmjenjivali iskustva uz smijeh, veselje i druženje potvrđujući staro pravilo – važno je sudjelovati. I svi se slažu u jednom – za dobar fiš iznimno je važna vrhunska riba kakva pliva u Dunavu, odlično vino koje se dodaje fišu, prvoklasna mljevena paprika i, naravno, iskusni chef bio on amater ili profesionalac.

Nije se zaboravilo ni na tipične rezance kakvi se serviraju uz ovo jelo. Od njih se ove godine na Dunav festu napravila prava gastro atrakcija „Široki rezanci dugi kao Dunav“. Članovi udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije izradili su rezanac dug 18,8 metara u čast 188 kilometara hrvatskog toka Dunava.

„100% fiš nastavak je dugogodišnje plodonosne suradnje ŠKMER-a i TZ grada Vukovara koje objedinjuje edukaciju, promociju, natjecanja i zabavu uz primjenu principa održive gastronomije i zero waste pristupa. Nema boljeg jela za gastrobrendiranje Vukovara od fiš paprikaša. Poznati smo po prvoklasnoj ribi, odličnoj tradicijskoj kuhinji, vrhunskim vinima i gostoljubivosti, a fiš je na neki način zaštitni znak vukovarske gastronomije“, istaknula je Marina Sekulić, direktorica TZ grada Vukovara.

Odaberi svoju rutu!
Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor