Advent u Vukovaru 2022. Advent pun čarolija

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

„Advent pun čarolija“slogan je ovogodišnjeg vukovarskog Adventa u periodu od 27.11.-24.12.2022., koji će perivoj dvorca obitelji Eltz ponovno obući u blagdansko ruho i tako zasjati u najljepšem blagdanskom raspoloženju. Jedan je ovo od rijetkih Advenata koji se održava u pravom dvorcu i većsamim time stvara onu pravu čaroliju.Kao što će perivoj i Dvorac odisati Božićem, tako će i cijeli grad biti ukrašen u božićnom duhu i stvarati posebnu čaroliju koju samo Vukovar ima.

U perivoju uz obalu Dunavabiti će postavljeno klizalište – vukovarska Ledena čarolija, pozornica za glazbene večeri, ugostiteljske kućice, betlehemsko naselje, a u Galeriji Oranžerija biti će uređen Kutak Djeda Božićnjaka za one najmlađe.

Otvorenje Adventa i klizališta te paljenje 1. adventske svijeće koju pali gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, zakazano je za nedjelju, 27.11.2022. nakon čega će uslijediti glazbena večer uz glazbeni sastav Akvarel i druženje uz mirise i okuse prigodnegastro ponude. Ostale nedjelje također su rezervirane zatradicionalno paljenje adventskih svijeća i ostalih programa u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti pod geslomSusret u Vukovarukoje već 25 godina organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom Vukovar i Hrvatskim domom Vukovar.

Programi su predviđeni petkom i subotomposlijepodne i navečer, dok će klizalište raditi svakim danom. Na pozornici će nastupiti bendovi različitih žanrova, tamburaški sastavi, bendovi duhovne glazbe, nastupi glazbene škole i dječjeg zbora, a u Kutku Djeda Božićnjaka planirane su razne radionice, predstave, pričanje prigodnih priča za djecu. Posljednji adventski vikend obasjat ćeSvjetlosnačarolijakoja ćezgrade u perivoju obojati svjetlom s prigodnom motivima,a poseban ugođaj stvorit će instalacija sa stotinjak stoljetnih fenjerakoji će nas vratitiu neka davna vremena. Sve ovo predstavlja iznimno lijepe točke za snimanje nezaboravnih fotografija i stvaranje novih uspomena, a za što će poslužiti i još nekoliko postavljenih „selfi“točaka. Djeci Vukovara Grad Vukovar podijeliti će tradicionalno paketiće. Tijekom svih adventskih vikenda bit će moguće voziti se Božićnom kočijom i posjetiti betlehemsko selo s prikazom Isusovog rođenja, a posljednjeg adventskog vikenda održat će se i Božićni sajam na kojem se već tradicionalno nude domaći, autohtoni proizvodi i prigodni božićni suveniri.

Organizatori Adventa su Turistička zajednica grada Vukovara i Grad Vukovar koji zajedno s partnerima nastoje očuvati ovdašnju tradiciju i običaje te zadržati onaj iskonski duh božićnih blagdana, ali i ići u korak s vremenom, uključiti lokalnu zajednicu, privući goste i svojim posjetiteljima svih uzrasta ponuditi raznolike prigodne sadržaje koji ovo vrijeme iščekivanja čine još ljepšim.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor