BESPOVRATNE POTPORE VUKOVARSKIM UGOSTITELJIMA

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom uručio je bespovratne potpore ugostiteljima na području grada Vukovara za 2020. godinu, a u svrhu pomoći uslijed epidemije koronavirusa.

Javni poziv otvoren je 6. studenoga 2020., a zatvoren 10. prosinca 2020. godine te je putem istog osigurano 700.000,00 kn za vukovarske ugostitelje, a ukupan iznos dodijeljenih potpora je 456.074,42 kn.

Korisnici mjera iz ovog Javnog poziva su subjekti malog gospodarstva utvrđeni zakonom (trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti), koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području grada Vukovara.

Ovim bespovratnim potporama prethodile su mjere u prvome valu pandemije koronavirusa kada se vukovarske gospodarstvenike koji su bili najviše pogođeni krizom i lockdownom oslobodilo obveze plaćanja komunalne naknade i obveze plaćanja zakupnine za zakup nekretnina u vlasništvu Grada Vukovara i naknade za čišćenje zajedničkih dijelova zgrade, počevši od zakupnine i naknade za čišćenje za mjesec ožujak 2020. godine pa sve do ukidanja protuepidemijskih mjera obustave/ograničenja rada.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor