Brončana povelja za “Dunav svome gradu”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Više od 150 nominiranih iz svih dijelova Hrvatske u sedam kategorija nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, promotori tradicije, kulturne i prirodne baštine te lokalnih proizvoda sudjelovalo je u utorak, 28.1.2020. na svečanoj dodjeli nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma”.

Radi se o projektu Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koji se već sedam godina održava uz podršku Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zagreba

Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti.

Akcija obilaska trajala je nekoliko mjeseci te su se morali posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani, a na svečanosti proglašenja najboljima su se uručile Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Vukovara, Vukovarsko-srijemska županija kandidirala je susret folklornih društava “Dunav svome gradu” te nam je zadovoljstvo obavijestiti vas kako je Ocjenjivački sud donio odluku o dodjeli Brončane povelje u kategoriji “Ruralno-turističke manifestacije” baš ovoj manifestaciji.

Čestitamo HKGD “Dunav” Vukovar koji ponosno promovira Vukovar i ustrajno čuva našu tradiciju i baštinu!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije