Ljeto na Vukovarskoj adi

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vukovarska Ada, pjeskoviti otok na Dunavu, omiljeno je izletište i kupalište Vukovaraca, njihovih gostiju i posjetitelja, a udaljena je svega  5 minuta vožnje čamcem od središta grada. Ovaj je biser svrstan među deset najljepših i najzanimljivijih plaža u Hrvatskoj uz rijeke i jezera, a proteže se na oko 32.000 m2, ovisno o razini rijeke. Vukovarski ribiči uredili su prekrasnu pješčanu plažu koja u vrućim ljetnim mjesecima pruža utočište od vreve gradskog asfalta. U sjenici pod hladom nude se osvježavajuća pića i brza hrana, a na uređenom terenu može se zaigrati i odbojka na pijesku. Svi željni avanture i robinzonskog načina života ovdje mogu postaviti svoje šatore, kampirati i doživjeti tišinu noći pokraj  ove moćne europske rijeke. Između kupanja možete se opustiti uz neko lagano štivo koje vam je u kućici za plažu pripremila Gradska knjižnica Vukovar. Ili ste više sportski tip, pa ćete koristiti sprave za vježbanje?

Ne bojte se komaraca, vrijedni ribiči vode brigu o vašem boravku na Adi pa ih redovito tretiraju. Za vrijeme Vukovar Film Festivala – Festivala podunavskih zemalja – na ovoj se jedinstvenoj lokaciji prikazuju filmovi. Na pješčanom dunavskom otoku, u prirodnoj hladovini, uz osvježavajuća pića iz udobnosti ležaljki pogledati neke od najboljih ostvarenja europske filmske produkcije – neprocjenjivo!

O prijevozu na otok ne brinite: tijekom ljetnih mjeseci vukovarski ribiči organiziraju prijevoz čamcima iz centra grada i natrag, svakim danom od 10:00 – 20:00 sati.

Jer, tko nema Dunav, dobro mu je i more!

Više na: https://web.facebook.com/pg/vukovarska.ada/about/?ref=page_internal

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor