Ljeto na Vukovarskoj adi

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Vukovarska ada, pjeskoviti otok na Dunavu, omiljeno je izletište i kupalište Vukovaraca, njihovih gostiju i posjetitelja, a udaljena je svega  5 minuta vožnje čamcem od središta grada. Ovaj je biser svrstan među deset najljepših i najzanimljivijih plaža u Hrvatskoj uz rijeke i jezera, a proteže se na oko 32.000 m2, ovisno o razini rijeke. Vukovarski ribiči uredili su prekrasnu pješčanu plažu koja u vrućim ljetnim mjesecima pruža utočište od vreve gradskog asfalta. U sjenici pod hladom nude se osvježavajuća pića i brza hrana, a na uređenom terenu može se zaigrati i odbojka na pijesku. Svi željni avanture i robinzonskog načina života ovdje mogu postaviti svoje šatore, kampirati i doživjeti tišinu noći pokraj  ove moćne europske rijeke. Između kupanja možete se opustiti uz neko lagano štivo koje vam je u kućici za plažu pripremila Gradska knjižnica Vukovar. Ili ste više sportski tip, pa ćete koristiti sprave za vježbanje?

Ne bojte se komaraca, redovito se tretiraju kako bi vam boravak na Adi bio što ugodniji. Za vrijeme Vukovar Film Festivala – Festivala podunavskih zemalja – na ovoj se jedinstvenoj lokaciji prikazuju filmovi. Na pješčanom dunavskom otoku, u prirodnoj hladovini, uz osvježavajuća pića iz udobnosti ležaljki pogledati neke od najboljih ostvarenja europske filmske produkcije – neprocjenjivo!

O prijevozu na otok ne brinite: tijekom ljetnih mjeseci organiziran je prijevoz čamcima iz centra grada i natrag, svakim danom od 10:00 – 20:00 sati.

Jer, tko nema Dunav, dobro mu je i more!

Za više informacija kontaktirajte: https://opcijab.hr/ ili e-mail: apsolutno.iskustvo@gmail.com


Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor