Kreativni turizam

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruga turističkih vodiča grada Vukovara uz podršku Turističke zajednice grada Vukovara provodi projekt koji će kroz oživljenju povijest i Storytelling obogatiti turističku ponudu baroknog grada na Dunavu. U subotu su povodom Svjetskog dana turističkih vodiča predstavili povijesne kostime s početka 19. stoljeća koji će se naći u ponudi razgleda Vukovara kako bi posjetiteljima na autentičan, inovativan i vizualno atraktivan način još bolje približili našu bogatu kulturno-povijesnu baštinu.

Predsjednik udruge turističkih vodiča grada Vukovara Dubravko Žuvić je istaknuo kako su edukativne radionice namijenjene turističkim djelatnicima iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije koji se žele upoznati s novitetima u turističkoj djelatnosti.

“Projekt je vrijedan 70. 000 kuna od čega je 30.000 kuna vlastitih sredstava, a 40.000 kuna sufinancirano je od strane Ministarstva turizma i sporta. Kostimi predstavljaju visoki sloj građanstva s početka 19. stoljeća,” rekao je Žuvić pozivajući turističke djelatnike na edukacije na kojima će naučiti kako ispričati priču u svojim turističkim aktivnostima.

“Ovim novim načinom upravo putem storytellinga i living historya ćemo posjetiteljima našeg grada interpretirati i prezentirati našu bogatu kulturno-povijesnu baštinu građanskog Vukovara 19. stoljeća,” istaknula je direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić čestitajući pri tome Dan turističkih vodiča koji se obilježava 21.2.2021.

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako je Vukovar poznat i po svojim baroknim obilježjima, a ne samo po ratnome turizmu.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor