Maškare preuzele ključeve grada

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom te uz potporu Dječjeg vrtića Vukovar 1 organizirala je u subotu Maškare u Vukovaru na kojima je ove godine sudjelovalo oko 720 djece.

U 25 skupina okupila su se djeca Dječjih vrtića Vukovar 1 i 2, osnovnih škola, a povorci se pridružio Gradski puhački orkestar, Mažoretkinje grada Vukovara, KU Potkova te motoristi.

Vesela povorka uputila se iz perivoja dvorca Eltz prema Vukovarskom korzu gdje se svaka skupina predstavila na pozornici nakon čega je tročlani žiri izabrao tri najbolje maske, a vrijedne nagrade omogućili su sponzori Pevex, Borovo, Cinestar te knjižara Papirus.

Prvo mjesto osvojila je skupina Vjeverice Dječjeg vrtića Vukovar 1 – Grožđe, drugo mjesto skupina Golubići Dječji vrtić Vukovar 1 – Rubikova kocka i treće mjesto 4. b razred OŠ Antuna Bauera – Veseli crnci.

Nagrade za pojedinačne maske osvojile su Crvenkapica, Vještica te Zubić vila 🙂

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić predala je ključeve grada maškarama uz poruku kako se nada da će narednih nekoliko dana u Vukovaru vladati veselje te se čuti najljepši dječji smijeh.

Sunčanoj maškaranoj atmosferi prožetoj pjesmom i plesom svakako su pridonijeli i klaunovi te čarobno ogledalo ispred kojeg su sudionici i posjetitelji mogli snimiti trajnu uspomenu na ovaj dan. Uz takvo sjećanje, inspirativne maske te nezaboravan doživljaj nadamo se da se vidimo dogodine u još većem broju.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor