Obilježavanje Dana grada Vukovara 2021.

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Vukovara, 3. svibnja 2021. godine te je istaknuto kako Vukovar ove godine obilježava jubilarnih 790 godina kako je proglašen slobodnim kraljevskim gradom.  

Namjera je Dan grada Vukovara obilježiti dostojanstveno, ali sukladno epidemiološkim mjerama. Sve aktivnosti koje će se održati taj dan odobrio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Obilježavanje Dana grada Vukovara započet će odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a Vukovarce će probuditi skladba Johanna Straussa Na lijepom plavom Dunavu. Dan će završiti istim taktovima s panoramskog broda Vukovar Waterbus Magenta1.

Ukoliko to vremenske prilike dopuste, održat će se i 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, prema preporučenim epidemiološkim mjerama, u suorganizaciji Grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara i Organizatora bez granica koji će upriličiti razne aktivnosti na tri lokacije u gradu – Otoku športova, perivoju Dvorca Eltz te u parku kod fontane „Augustinčićev dječak“, a vukovarskoj publici će se u večernjim satima predstaviti folklorni ansambl LADO. Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je izniman potencijal festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. „Riječ je o manifestaciji koja je kroz 2 godine održavanja u naš grad privukla veliki broj posjetitelja i sudionika festivala te sa sobom donijela izuzetno lijepu i pozitivnu atmosferu. Festival je prepoznat na nacionalnoj razini, a vrlo je dobro prihvaćen i među lokalnim stanovništvom što je u konačnici bitno za svaki projekt i manifestaciju“ zaključila je direktorica Sekulić.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor