Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2020. ove godine dolazi u vrijeme epidemiološke krize te zbog nužnosti zaštite zdravlja, ne preporuča se okupljanje većeg broja ljudi na obilježavanju.

Također, iz istoga razloga nema organiziranih dolazaka, smještaja niti prehrane, a rad ugostiteljskih objekata ograničit će se na način da neće biti angažirani pokretni sadržaji, dok će ostali ugostiteljski objekti raditi do 21 sat, uz pridržavanje općih epidemioloških mjera.

Budući da su sudionici obvezni nositi maske za lice ili medicinske maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru te se preporuča česta dezinfekcija ruku, Grad Vukovar će osigurati jednokratne maske i dezinfekcijska sredstva koji će se dijeliti po punktovima duž trase.

Potrebno je održavati razmak između sudionika, a osobe koje sudjeluju u Koloni sjećanja kretat će se u skupinama od 25 osoba, na način da između skupina postoji razmak od 50 metara. Program paljenja svijeća 17. studenoga te program početka Kolone sjećanja 18. studenoga, ove godine neće se održati u krugu same bolnice, već u Županijskoj ulici ispred Nacionalne memorijalne bolnice. Mole se građani koji imaju želju 17. studenoga upaliti svijeću da to učine u predvečernjim satima polaganjem lampiona na ogradu bolnice.  

Posebno se ističe kako je za vrijeme svete mise na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata potrebno pridržavati se mjera i stajati na označenim mjestima koja osiguravaju nužan razmak od dva metra između nazočnih.

Budući da program obilježavanja Dana sjećanja uključuje i obilježavanja koja se održavaju 19. studenoga i 20. studenoga (Borovo, Velepromet, Ovčara) njihova organizacija će se također prilagoditi ovim preporukama.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor