Obilježavanje Festivala cvijeća 2021.

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Uživanje u bojama i mirisima cvijeća koje uvijek popravi raspoloženje, raznolikost i bogatstvo ponude, od cvijeća i cvjećarskih proizvoda, proizvodnje ljekovitog bilja do pčelarstva, proizvodnje bučinog ulja te ostalih autohtonih proizvoda…Sve to, ali i puno, puno više nudila je tradicionalna gradska manifestacija Festival cvijeća.

Kao svojevrsni uvod u obilježavanje Dana grada Vukovara te kao pozdrav proljeću i buđenju prirode, Turistička zajednica Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom već ga godinama organizira.

Kako ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, Festival cvijeća nije moguće organizirati na taj način, odlučili smo postaviti cvjetnu instalaciju na Trgu Republike Hrvatske.

Ideja je obilježiti svima drag festival kao i jednu zaista važnu obljetnicu, 790 godina od proglašenja slobodnog kraljevskog grada Vukovara, što je tema ove bajkovite i čarobne instalacije.

Naime, čast i slobodu Vukovar je čvrsto uzidao u svoje temelje još u srednjem vijeku kada mu je 1231. godine herceg Koloman podario povelju slobodnog kraljevskog grada, čime se stanovnicima podgrađa priznaju samostalnost i autonomija. Treći je po redu grad u Hrvatskoj dičnog slobodarskog naslova iz tog vremena, a u svom okruženju tada i sjedište Vukovske županije.

Sa željom i nadom da se sljedeće godine ponovno vidimo u centru grada, budite odgovorni i ostajte nam zdravi!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor