Održan 13. vukovarski etno sajam

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Možda nam jesen i nije prvi odabir najomiljenijeg godišnjeg doba, jer svi prvo pomisle na dosadne jesenje kiše, kratke dane, duge noći, sivilo, umiranje prirode…Ali to je već kraj jeseni!

Početak je veličanstven, sve pršti od boja, mirisa, gdje god pogled skrene može se vidjeti lišće toplih boja i svo bogatstvo koje je rezultat blagodati prirode i ljudskih ruku.

Sve to ste mogli doživjeti na jednom mjestu, na 13. vukovarskom etno sajmu, posljednje subote mjeseca rujna!

Ovogodišnji sajam je prva turistička aktivnost koju TZ grada Vukovara organizirao od lockdown-a. Iznimno nas je razveselio rekordan broj izlagača, od tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta do proizvođača hrane i pića. 

Tijekom godina sajmu su se pridružili pivari i craft pivovare tako da se u okviru  sajma održao i Vukovar Oktoberfest. Nema boljeg mjesta za promociju piva i pivara od Vukovara i njegovog sajma – ipak je na Vučedolu proizvedeno prvo pivo.

Osim boja i mirisa jesenskih plodova, pažnju su  plijenili i ljepota narodnog ruha, a za to šarenilo i živost pobrinulo se HKGD Dunav sa svojim gostima, organizacijom Susreta  folklornih društava, pod nazivom  Dunav svome gradu.

I poslije svega, za kraj cjelodnevnog druženja –  koncert.

Veselimo se ponovnom susretu!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor