ODRŽAN DUNAV FEST – FESTIVAL KOJI SLAVI ŽIVOT NA DUNAVU

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Turistička zajednica grada Vukovara već 17 godina obilježava Međunarodni dan Dunava, a ove godine, u suradnji s Gradom Vukovarom organiziran je trodnevni Dunavfest Vukovar 2023.

Posjetitelji su tijekom ova tri dana  mogli uživati u brojnim sadržajima i događanjima uz Dunav, u ponudi tradicijskih proizvoda na Dunavskom sajmu, a mogli su se i provozati  Dunavom

U četvrtak, prvog dana Dunavfesta, u večernjim satima, posjetitelji su mogli uživati u filmovima Prapovijesna noć Venere i Marsa i Vučedolska jarebica iz serijala Vučedolske tajne, po scenariju Aleksandra Durmana, a u režiji Darka Puharića, kao i u fire showu Plamingo Artsa, uz gastro ponudu zdravih ribljih proizvoda – ribasica i burgera od ribe.

Trećeg dana, u subotu, 24.06. organizirano je čišćenje obale Dunava od lučice do stare klaonice, ZEDA – Zelena dinavska avantura, regata neobičnih plovila od recikliranog materijala od Vukovara do Šarengrada, što je bilo vrlo atraktivno.

Održano je i već tradicionalno natjecanje u spravljanju fiša. Miris Dunava spojio se s mirisom fiš paprikaša koji se širio iz 24 kotlića natjecateljskih ekipa, a tročlani žiri imao je pune ruke posla ocijeniti onaj najbolji.  Ocjenjivala se boja, gustoća, okus fiša, te izgled ribe. Na koncu, najboljim fišem proglašen je onaj ekipe Veseli kotlićiz Vukovara, kojima je uručena posebno dizajnirana nagrada i prigodan poklon, kao i ekipi A je to iz Petrovaca koja je osvojila drugo mjesto te ekipi Uvijek žedni za treće mjesto.

Članovi Zajednice ŠRU Vukovar organizirali su natjecanje kadeta u lovu ribe udicom na plovak te su pripremili 17 kotlića fiša za građane, a u podjeli i prodaji pomogli su članovi Crvenog križa Vukovar. Prodano je 388 porcija fiša, a  prihod od prodaje utrošiti će se u dobrotvorne svrhe.

Već tradicionalno HKGD Dunav u sklopu ove manifestacije organizira susret folklornih društava „Dunav svome gradu“ koji je ove godine okupio 200 sudionika.

Za kraj dana koncert Sandija Cenova koji je zabavljao je posjetitelje do duboko u noć, kao vrhunac iznimno sadržajnog vikenda na obalama Dunava.

Svim sudionicima čestitamo i zahvaljujemo se na njihovom doprinosu kojim se ova manifestacija iz godine u godinu širi i postaje jedna od najznačajnijih manifestacija u Vukovaru.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor