Održan još jedan Vukovarski etno sajam

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prošli vikend održan je još jedan Vukovarski etno sajam na Trgu RH u Vukovaru.

Vukovarski etno sajam dobitnik je posebnog priznanja za promociju tradicijskih proizvoda  na natječaju za Suncokret ruralnog turizma za 2018.g. u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

Na sajmu su izlagali brojni izlagači kako iz naše županije tako i iz okolnih županija i mjesta; od košaraša (košare i predmeti od pruća), medari, proizvođači suhomesnatih proizvoda, kupinovog vina, sapuni domaća izrade, proizvođači aronije, bučinog brašna, mljevene začinske paprika, suvenira i dr. Ove godine prijavilo se 36 izlagača i 6 pivara.

Tijekom tri dana sajma, održale su se dvije prigodne gastro radionice, i to u spravljanju pekmeza od jabuka i fritula s bundevom, a provodila ih je gastro blogerica Sandra Gašparić koja vodi poznati gastro blog ReciPeci. Za djecu su se organizirale radionice u izradi drvenih igračaka koju je vodila domaća radinost Tam-Tam te radionica jesenske čarolije koju je organizirao Dječji vrtić Vukovar 1.

U programu su također sudjelovali dječji zbor Vukovarski golubići, plesni studio Mambo, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i TS Allegro, a posjetitelji će moći uživati i u večernjim koncertima TS Sremci, TS Dike i benda Subkultura.

U suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Vukovara organiziran je besplatan razgled grada Turist u svom gradu, kao poklon građanima povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava  27. rujna. Prilika je to za saznati neke nove detalje i priče iz života grada i njegove bogate prošlosti.

U sklopu sajma održala se po treći put jednodnevna gastro-manifestacija Okusi Hrvatske u organizaciji Udruženja obrtnika Vukovar na kojoj će obrtnici iz cijele Hrvatske kuhati svoja tradicionalna jela i njima počastiti Vukovarce i sve goste i posjetitelje etno sajma, a u suradnji s Udrugom Nijemaca i Austrijanaca Vukovar i Lions klubom Vukovar  održao se i Vukovar Oktoberfest.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor