Održana premjera filma Vučedolska jarebica

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon prikazivanja prvog filma znanstveno-povijesnog serijala o vučedolskoj kulturi koji se od 2019. godine snima u Vukovaru pod nazivom Vučedolske tajne, a koji je polučio izvrsne rezultate na europskim i svjetskim festivalima, pred vukovarskom publikom je u petak (24. rujna), održana premijera drugog filma.

Pod nazivom Vučedolska jarebica, premijeri filma nazočili su brojni gosti te profesor Aleksandar Durman i redatelj Darko Puharić koji su najzaslužniji za ovaj hvale vrijedan projekt koji promovira vučedolsku kulturu.

Darko Puharić, redatelj filma pojasnio je kako drugi film nastavlja najzanimljivije teme iz svijeta Vučedolaca, a sve je rađeno prema znanstvenom radu profesora Aleksandra Durmana te kako će se drugi film iz serijala paralelno prikazati na filmskom festivalu u Sarajevu te nakon toga kreće na europske i svjetske festivale, istim putem kao i prvi film „Prapovijesna noć Venere i Marsa“.

Profesor Aleksandar Durman koji se istraživanjem Vučedola bavi 40 godina rekao je kako vučedolska kultura čini ponos Europe jer predstavlja najviši standard europske civilizacije onoga vremena.

Drugi film Vučedolska jarebica tematski obrađuje najnapredniju metalurgiju Europe te otkriva tajne jednog od simbola grada Vukovara.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor