Predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u zgradi galerije Oranžerije održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji program Adventa u Vukovaru pod sloganom Čarolija u Eltzu.

Program su predstavili direktorica TZG Vukovara gđa Marina Sekulić i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, g. Filip Sušac.

Čarolija ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru dogodit će se ponovno u dvoru plemićke obitelji Eltz, u prekrasnom perivoju ispred jednog do najimpresivnijih dvoraca kontinentalne Hrvatske, na obalama Dunava.

U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i u suradnji s Gradom Vukovarom ovaj ionako bajkoviti prostor pretvorit će se u istinsku božićnu čaroliju – nezaobilazne lampice,  božićno srijemsko selo, betlehemsko naselje, klizalište, mirisi primamljivih božićnih delicija samo su mali dio onoga što smo pripremili.

Nekoliko je dodatnih programa koji su podijeljeni u tematske cjeline.

XXIV. ADVENTSKE SVEČANOSTI 30 godina u zagrljaju obitelji

Kako ne bismo izgubili onu pravu vrijednost Božića u vremenu Došašća, Gradski muzej Vukovar, JUK Hrvatski dom i Župa sv. Filipa i Jakova ponovno će ove godine pripremit prigodne kulturno-umjetničke programe, autentične i tople tradicijske običaje koja razgale svako srce i vraćaju nas u djetinjstvo evocirajući neke zaboravljene uspomene. Sve će započeti na prvu adventsku nedjelju, 28.11.2021. programom u crkvi sv. Filipa i Jakova i nastaviti se u dvorcu Eltz gdje će već tradicionalno prvu adventsku svijeću na vijencu u 18,00 sati upaliti gradonačelnik, Ivan Penava. 

LEDENA ČAROLIJA

Klizati na ledu u vrtu dvorca, uz rijeku, jedinstven je doživljaj za svakoga. Osobito za one najmanje. Stoga smo ponovno postavili klizalište – za male i velike koji se žele okušati u ovoj zimskoj radosti. Zato, zabava može početi na 600 kvadrata ledene čarolije, ukrašene brojnim lampicama i prigodnim glazbenim zvukovima. Klizati se može svaki dan od 28.11. pa dok vremenski uvjeti to budu dozvoljavali. I to sve besplatno, a za sve će se pobrinuti Grad Vukovar i Sportski objekti Vukovar koji su pripremili raznovrstan program. Radno vrijeme klizališta je radnim danom od 9-21 sat, a petkom i subotom do 22 sata.

GLAZBENA ČAROLIJA

Programi na pozornici predviđeni su petkom i nedjeljom navečer, a subotom i prije podne. Nastupit će 17 različitih bendova, DJ-eva, tamburaških sastava, bendova duhovne glazbe, za svačiji ukus po nešto. Uz vruće napitke, ukusne zalogaje i dobro društvo vrijeme iščekivanja može započeti.

KUTAK DJEDA BOŽIĆNJAKA

Već unazad nekoliko godina naš kutak Djeda Božićnjaka neizostavan je dio vukovarskog Adventa i uveseljava one najmanje koji se možda i najviše vesele dolasku Božića. Ove je godine kutak pronašao svoj novi dom – Galerija Oranžerija obući će novo ruho, ono božićno kakvo si samo dijete može izmaštati. Ovo će zasigurno biti neizostavna lokacija za fotografiranje, ali ne samo to – ovdje će se održati pregršt prigodnih sadržaja koje smo pripremili, između ostalog i s tetama iz našeg Dječjeg vrtića Vukovar 1 i Udruge odgojitelja VSŽ Terina. Bit će tu glazbenih radionica, izrada svijeća, pričanja božićnih bajki, mađioničarskih bravura, ali nećemo baš sve otkriti!

SVJETLOSNA ČAROLIJA

Svjetlosna instalacija stoljetnih fenjera koji nas vraćaju u neka davna vremena, bojanje svjetlom zgrada u perivoju u prigodne božićne motive, leteći lampioni s dobrim željama stvorit će nezaboravan ugođaj i posljednji adventski vikend obasjati nebo iznad Vukovara.

BOŽIĆNI SAJAM

Od 17.-24. prosinca vrijedni mali proizvođači i OPG-i ponuditi će svoje proizvode za nadolazeće blagdane. Bit će tu prigodnih ukrasa, suvenira, autohtonih proizvoda.

BOŽIĆNA KOČIJA

KU Potkova omogućit će vožnju Božićnom kočijom svake subote od 17 sati s polaskom u dvorcu Eltz do gradskog korza gdje naši orašari ustrajno čuvaju Grand hotel, jedan od najreprezentativniji objekata u zaštićenoj povijesnoj jezgri s kojeg odjekuju zvuci najljepših božićnih pjesama i centar grada pretvaraju u glazbeni korzo. 

PODJELA PAKETIĆA DJECI VUKOVARA

Grad Vukovar će kao i svih godina do sada 20.12. u 17,30 sati podijeliti božićne paketiće djeci Vukovara uz prigodnu predstavu za djecu.

ADVENT NA KOTAČIMA

Nakon adventskog programa u perivoju dvorca Eltz nastavlja se program Advent na kotačima od 29.-31.12.2021. u organizaciji Grada Vukovara, a koji će se održati na Trgu RH. Program predviđa klapski nastup, DJ-eve, prigodnu ugostiteljsku ponudu i doček Nove godine uz Daleku obalu.

Programi će se održati uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, te pozivamo naše posjetitelje da se pridržavaju istih.

Svi detalji i program Adventa u Vukovaru biti će dostupan na službenoj web stranici Turističke zajednice grada Vukovara www.turizamvukovar.hr i na našim društvenom mrežama Facebook i Instagram: Visit Vukovar.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor