Novi sadržaji i Božićni sajam na Adventu u Vukovaru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U sklopu Adventa u Vukovaru #Adventpunljubavi otvoren je Božićni sajam na kojem ove godine sudjeluje 20-ak izlagača. Štandovi božićnog sajma postavljeni su u središtu grada, a na njima izlagači iz Vukovara i okolnih mjesta izlažu svoje proizvode. Mogu se kupiti razni domaći proizvodi proizvedeni na ovom području, od vrhunskog kupinovog vina, preko meda i proizvoda od meda, proizvoda od buće i bućinog ulja, sira, suhomesnatih proizvoda, maka, oraha, povrća, pa sve do drvenih dječjih igračaka i domaćih delicija, poput taški.

Već nekoliko godina unatrag, svoje proizvode, prije svega suvenire, izlažu i zadruge osnovnih i srednjih škola iz Vukovara. Božićni sajam traje do 24. prosinca, a pratit će ga i bogat zabavni program u sklopu Adventa.

Ponovno su oni najmlađi, ali i oni veliki željni dobre zabave, krenuli u potragu za virtualnim poklonima u sklopu nagradne igre Magic Advent. Preko 100 sudionika tražilo je ukupno 165 poklona po centru grada, a oni najsretniji svoje su virtualne poklone uhvaćene u mobilnom telefonu mogli zamijeniti za prave poklone naših sponzora: Kraš, Zvečevo, DM, Jamnica, Filir, Top maskice, Bounty i Organizatori bez granica. Na jednom je telefonu sakupljeno 13 poklona, a ovaj najvrijedniji sakupljač osvojio je i glavnu nagradu Turističke zajednice grada Vukovara – poklon bon u tvrtki Pevec.

Gradski muzej Vukovar i Hrvatski dom Vukovar u sklopu 22. vukovarskih adventskih svečanosti i ove su godine u živim jaslicama uprizorili događaj Isusovog rođenja. U ovom igrokazu sudjeluju djeca vukovarskih osnovnih škola, a jaslice su do nedjelje postale dom i mnogobrojnim domaćim životinjama, koje je ovdje moguće posjetiti.

Advent u Vukovaru traje do 24. prosinca, a program je dostupan ovdje:

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije