Radost, bez obzira na sve

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sve smo bliži Božiću, a fizički sve udaljeniji jedni od drugih, sputani realnošću punoj ograničenja, ali ona su samo u glavama ljudi. Kad otvorite srce  i pustite da njime ovlada ljubav, briga za bližnje, pažnja, suosjećanje, tada se bit Božića jasno ocrta ispred vas i tada spoznate da ste bogatiji za još jedno iskustvo, da ste prošli još jednu kušnju i da vas fizička distanca nije udaljila, već upravo suprotno, ona vas je približila dragim osobama, jer ste pokazali požrtvovanost i brigu za njih, milost i ljubav.

Ove godine je sve malo drugačije, skromnije, ali ne i manje privlačno. Svjetlosnim instalacijama i uređenim gradom, te božićnom glazbom koja se razliježe središtem grada, nastoji se održati duh Božića i u ovim teškim vremenima.

Uz paljenje adventskih svijeća u Gradskom muzeju Vukovar u sklopu XXIII. vukovarskih adventskih svečanosti, tu je ledena bajka na klizalištu, a ugođaju  pridonose i jaslice kao i prikaz srijemskog božićnog sela i izložba anđela u Gradskom muzeju.

Sva ta svjetla i pomodarstvo samo su vidljiva manifestacija stvarnog značenja, ali ono istinsko svjetlo je u nama. Potrudimo se pronaći ga, jer će u ovom beznađu zasvijetliti jače nego inače. Osvrnite se, prepoznajte tugu, patnju, strah, bespomoćnost; osmjehnite se, pružite utjehu, odagnajte strah, pomozite onima kojima je pomoć potrebna.

Najvažnije je u srcu naći mir i osjetiti  Radost, bez obzira na sve, vratiti se iskonskim vrijednostima i uživati u njima, blizini bližnjih, zajedništvu, ljubavi, i nadati se skorom kraju ovih vanrednih okolnosti i još ljepšem i radosnijem sljedećem Božiću.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor