Rekordan broj izlagača i posjetitelja na 14. vukovarskom etno sajmu

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Završio je još jedan Vukovarski etno sajam!

Prošli vikend održano je 14. izdanje Vukovarskog etno sajma na Trgu Republike Hrvatske u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom.

Još jednom od 24.-26. u mjesecu rujnu bogat i raznovrstan program okupio je brojne posjetitelje te rekordan broj izlagača, ukupno 76, što nas iznimno veseli.

Sajam je u petak otvorio gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, nakon čega je u pratnji direktorice TZ grada Vukovara, Marine Sekulić, obišao izlagače. Ponuda je zaista bila raznolika – od tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta do proizvođača hrane i pića.  

I ove godine sajmu su se pridružili pivari i predstavnici njemačkih i austrijskih manjinskih zajednica u okviru Vukovar OktoBierFest-a te manifestacija Okusi Hrvatske u organizaciji Udruženja obrtnika Vukovar, na kojoj su obrtnici iz cijele Hrvatske pripremali i prezentirali svoja autohtona jela.

Osim boja i mirisa jesenskih plodova, pažnju je plijenila i ljepota narodnog ruha, a za to su se pobrinuli KUD Kolo te HKGD Dunav sa svojim gostima i organizacijom Susreta  folklornih društava Dunav svome gradu.

Isto tako, Udruga turističkih vodiča grada Vukovara već četvrtu godinu tijekom sajma organizirala je besplatno kostimirano vođenje i razgled grada za lokalno stanovništvo i za posjetitelje povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Nedjelja je bila rezervirana za predstavnike nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije koji su na ovaj način, u organizaciji domaćina Vijeća mađarske nacionalne manjine, obilježili Dan nacionalnih manjina.

Kako ne bi nedostajalo dobre glazbe petak i nedjelja u večernjim satima bili su rezervirani za tamburaške sastave Sremci i Libero dok je u subotu Vukovarce i sve goste i posjetitelje zabavljala glazbena diva Vanna.

Uz raznovrsne radionice i oni najmlađi su došli na svoje, a mogli su i jahati  ponije ili se provozati fijakerom.

Vukovarski etno sajam dobitnik je posebnog priznanja u okviru natječaja Suncokret ruralnog turizma za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji „Ruralno-turističke manifestacije“ za 2018. godinu, što govori o vrijednosti i kvaliteti ove manifestacije i popratnih sadržaja i programa.

Ovogodišnji, 14. vukovarski etno sajam organizirao se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških i sigurnosnih mjera. Izlagači i sudionici bili su dužni za vrijeme izlaganja pridržavati se propisanih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i HZJZ, a sve u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19.

Nakon prikupljenih pregršt divnih, toplih, šarenih i mirisnih uspomena veselimo se sljedećem jesenskom izdanju ove zaista posebne manifestacije!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor