Prvi posjet Vukovaru

Prvi put ste u Vukovaru i ne znate odakle krenuti?!

Najbolje krenuti iz srca Vukovara, baroknog centra, čiji obilazak započnite s degustacijom vina u Vrhunsko vukovarsko, fotkama ispod poznatih svodova i baroknim pričama. Šetnjom jezgrom grada upoznat ćete granicu Slavonije i Srijema, obale Vuke i Dunava, a onda zakoračite u bogatu povijest obilaskom poznatih muzeja i memorijalnih objekata u gradu. Savjet je da navratite u Turistički ured Vukovar gdje možete dobiti važne informacije i savjete za obilazak.

Nakon što ste upoznali povijest grada, zaputite se biciklom u park-šumu Adica i uživajte u prirodi koja je sakrivena od gradske buke, a vrlo je blizu centru grada. Preporučamo restorane gdje možete kušati slavonske i srijemske specijalitete. Nakon kratkog odmora, zaputite se na Vukovarski vodotoranj koji vam omogućuje pogled na cijeli grad i prepoznajte sve dijelove Vukovara koje ste obišli.

Ponesite komadić Vukovara sa sobom kupovinom suvenira u nekoj od naših suvenirnica, ali kao i pozivnicu da opet dođete u Vukovar, jer za prvi put ne smijete otkriti sve!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor