Vukovarski nokturno

Vukovar – mjesto posebnog pijeteta, čiju bol, strah, ponos, prkos, snagu i domoljublje čuvamo u brojnim memorijalnim objektima. Mali grad s puno priča, a ova ruta će Vas provesti kroz neke od njih!

Vukovarski nokturno mozaik je sjećanja, sastavljen od niti koje zajedno čine cjelinu, dirljivu, potresnu, nezaboravnu…satkanu u vukovarsku istinu.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara započinje u Vukovarskoj bolnici, pa Vam preporučamo da na ovu rutu krenete iz bolnice, poslušajte priče u Memorijalnom centru Domovinskog rata, u Spomen domovima Ovčara i Trpinjska cesta, pomolite se za sve žrtve na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i zapalite svijeću kraj križa na ušću Vuke u Dunav, za kraj ostavite pogled na cijeli Vukovar s Vukovarskog vodotoranja koji i dalje ponosno stoji kao simbol zajedništva, ali i opomena! A imena svih vukovarskih žrtava možete pročitati u perivoju Franjevačkog samostana.

Zaljubljenici u vožnju na dva kotača, isti put mogu prijeći i biciklom, jer je trasirana i označena biciklistička ruta Vukovarski nokturno.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor