Svečano otvoren Franjevački muzej Vukovar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano su otvorili Franjevački muzej Vukovar koji je obnovljen i uređen kroz 15,5 milijuna kuna vrijedan projekt Integracije kulturne i povijesne baštine Franjevačkog samostana te na taj način obogatio turističku ponudu grada Vukovara.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te pri tome istaknuo važnost i vrijednost ovakvog projekta za daljnji razvoj turizma i turističke ponude Grada Vukovara, nove i sjajne vukovarske zvijezde koja budućim naraštajima posreduje veliko bogatstvo duhovne i materijalne prisutnosti franjevaca u ovomu gradu.

Brojne Vukovarce i njihove goste nazočne svečanosti otvorenja Franjevačkog muzeja pozdravio je i gvardijan Franjevačkog samostana fra Ivica Jagodić, naglasivši da je danas povijesni dan za Franjevački samostan u Vukovaru, za njegovu vjersku zajednicu, ali i cijeli Vukovar jer nakon dugog i zahtjevnog puta završava cjelovita obnova samostanskog kompleksa nakon kataklizmičkih razaranja 1991. godine.

Uz dva suvremena muzeja – Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, kroz koji je interpretiran kulturni turizam grada Vukovara, postajemo bogatiji za još jedno središte okupljanja građana, posjetitelja i turista našega grada.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije