SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ – Plesali smo, smijali se, družili te uživali u bogatoj eno-gastro ponudi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vukovar je od 3. do 5. svibnja bio u znaku drugog po redu Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Prezentacija kulturne baštine, eno-gastro ponude Lijepe naše, dječji programi i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija, ulična kazališta, razni performeri i koncerti uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj na ovom uistinu jedinstvenom Festivalu koji je ponovno ujedinio cijelu Hrvatsku’, istaknuo je Aleksandar Kovačević, renomirani zadarski producent i glavni producent Festivala.

Svečanosti otvorenja nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Gabrijela Žalac te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić kao i brojni drugi ministri, saborski zastupnici te ambasadori festivala nadbiskup đakovačko – osječki Đuro Hranić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić čija je promocija knjige „Rusija naših snova” održana u sklopu otvorenja Festivala.

Festival ove godine ima i međunarodni karakter, pa su mu se pridružili i sudionici-gosti iz susjednih država, a Vukovarske ulice i trgovi koji su ovih dana prepuni ljudi, posebno privlače i večernji koncerti velikih zvijezda među kojima se na sam dan otvorenja za užarenu koncertnu atmosferu pobrinulo Prljavo kazalište, a ništa manje atrakcije su i koncerti Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Miroslava Škore, Jure Stublića i grupe Film, Jurice Pađena i Aerodroma, skupine Kries i drugih zvučnih imena.

Kako je to sve izgledalo pogledajte na fotografijama 🙂 

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije