Transdanube Pearls – Završna konferencija

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnici Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara sudjelovali su na Završnoj konferenciji projekta Transdanube.Pearls u Neusiedl am See u Austriji te na 8. partnerskom sastanku u Pezinoku, Slovačka.

Na završnoj konferenciji dodijeljena su certifikati o ispunjavanju zajedničkih kriterija, čime Grad Vukovar postaje jedan od 11 Bisera koji se uključuju u mrežu pod nazivom Danube.Pearls www.danube-pearls.eu. U Pezinoku, održana je Generalna skupština na kojoj su se predstavili svi Biseri i utvrdio početak rada buduće mreže od druge polovine 2019. godine.

Završetkom ovog projekta, uspostavljena je mreža destinacija na Dunavu koja  će zajednički raditi na vlastitoj promociji, pa tako i promociji grada Vukovara kao destinacije održivog turizma u koju turisti mogu doći javnim prijevozom ili biciklom, tj. na održiv i za okoliš prihvatljiv način, koristeći vlak, autobus ili bicikl.

Projekt ima za cilj doprinijeti razvoju i vidljivosti Podunavlja stvarajući mrežu dunavskih destinacija koje promoviraju zdrav način života i održivi turizam za posjetitelje i stanovnike regije, razvijajući „zeleni” i siguran transportni sustav i uravnoteženu pristupačnost urbanim i ruralnim područjima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,94 milijuna eura, dok vrijednost projekta za Grad Vukovar iznosi 128.434,00 eura.

TZ grada Vukovara ispunio je sve tražene kriterije te je postao Regionalni centar mobilnosti, gdje se mogu dobiti informacije o održivom načinu mobilnosti, javnom prijevozu te gdje se mogu iznajmiti bicikli kako bi se na održiv način otkrile znamenitosti ovog područja.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor