Turistički cvijet za “Biser Dunava”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nagrada najboljem smještaju u gradu…

Nagradu Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, u kategoriji „Najbolji smještaj u gradu” osvojio je smještajni objekt iz Vukovara “Biser Dunava”.

Već 22. godinu za redom Hrvatska gospodarska komora – Zajednica obiteljskog smještaja u partnerstvu s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom provodi akciju Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, u sklopu koje se dodjeljuju priznanja najboljim gospodarskim subjektima u turističkom sektoru. Ocjenjivanje se provodi u devet kategorija, a u ocjenjivanju se koriste financijski i fizički pokazatelji poslovanja gospodarskih subjekata, ali se snažan naglasak stavlja i na kvalitetu usluga.

Vlasnik uspješne ideje i već nagrađivanog smještajnog objekta, Davor Buntić, ističe turistički potencijal grada Vukovara te navodi kako biti uspješan u ovoj sferi poduzetništva nije lako jer su ulaganja konstantna, konkurencija mnogobrojna, a ni u zatišju sezone se ne treba previše opuštati.

Statistički podaci idu u prilog cjelokupnom razvoju istaknula je i Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara. „Broj smještajnih kapaciteta je u kontinuiranom porastu. U odnosu na 2017. godinu, u 2018. imamo 4 nova smještaja, a sveukupno 968 ležaja u gradu. Ove godine imamo otvaranje još jednog smještajnog objekta, što nam potvrđuje da se trend nastavlja” rekla je Sekulić te istaknula kako je memorijalni turizam i dalje glavni motiv dolaska u Vukovar, ali realizacijom budućih projekata posjetitelji će imati i puno drugih ponuda na raspolaganju.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije