U VUKOVAR PRISTAO PRVI KRUZER

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dolaskom prvog kruzera Ariana u vukovarsku luku otvorena je kruzing sezona za 2020. godinu. Brod s 140 putnika s njemačkog govornog područja, koji je svoje putovanje započeo u Beču te ga nastavlja prema Crnom moru, pristao je danas u Vukovar. Riječ je o prvom od ukupno za sada najavljenih 342 putnička broda koja do konca studenog trebaju uploviti u Vukovar.

Prošle godine u Vukovaru je pristao 351 brod s gotovo 50.000 putnika. Riječ je 50 postotnom povećanju broja ticanja u odnosu na 2018. godinu. Gosti s kruzera u Vukovaru razgledavaju ponajviše postav Gradskog muzeja Vukovar, Muzej vučedolske kulture, baroknu jezgru grada. Pojedini turoperatori nude i program upoznavanja s ratnom poviješću Vukovara ili pak u svom itineraru imaju predviđen obilazak Franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova i novootvorenog Franjevačkog muzeja.

TZ grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom, Lučkom upravom Vukovar i Lukom Vukovar, u rujnu prošle godine predstavljala je destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji se održao u Hamburgu. Riječ je o sajmu koji je zapravo sinonim za kružna putovanja na rijekama te je ovo ponovno bila iznimna prilika predstaviti se cijelom svijetu uz bok velikim kruzing destinacijama.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor