Uspješno završena potraga za pisanicama u Vukovaru 2021.

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Turistička zajednica grada Vukovara, uz potporu Grada Vukovara, organizirala je u subotu, 27.3.2021. nagradnu igru u kojoj je trebalo pronaći uskrsne pisanice skrivene na najznačajnim mjestima u Vukovaru.

Riječ je o zabavno-edukativnoj potrazi za uskršnjim pisanicama, koje su oslikale vrijedne ručice djece Dječjeg vrtića Vukovar 1. Cilj potrage bio je stvoriti blagdansku atmosferu nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, potaknuti djecu na boravak na otvorenom, druženje, upoznavanje grada i snalaženje u prostoru, s obzirom da su djeca u potrazi koristila kartu grada s označenim lokacijama na kojima su se nalazile pisanice. Uz pozitivne reakcije i izniman odaziv djeca su pronašla sve skrivene pisanice, a veliko oduševljenje izazvao je i uskršnji zeko koji je, uz zvuke gitare, animirao najmlađe i pomagao im u potrazi. Na taj smo način uspjeli potaknuti dječju radoznalost i doživljaj sreće kod pronalaska pisanice te najsretnijima uručiti nagrade, koje nam je djelomično osigurala tvrtka Velepromet iz Vukovara. Nagrade se mogu preuzeti u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Vukovara.

Prva potraga za pisanicama, tada virtualnim koje su se pronalazile pomoću pametnih telefona, održana je 2019. godine u Park-šumi Adica čime je Vukovar postao prvi grad u Hrvatskoj u kojem se održala ovakva vrsta događaja za najmlađe.

Čestitamo sretnim dobitnicima!

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor