VUKOVARSKI VODOTORANJ – SIMBOL HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA DOBITNIK MEĐUNARODNE KULTURNO TURISTIČKE NAGRADE „PLAUTILLA“

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

U organizaciji Turističke zajednica grada Solina, hotela President Solin i Grada Solina ove se godine održao 9. Međunarodni kongres povijesnih gradova u Solinu pod geslom „Meet, share & build“ koji za cilj ima potaknuti susrete kao i razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana zajedničkim angažmanom čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova.

Osim predavanja i panel diskusije,  6. godinu zaredom, u okviru kongresa, dodjeljivala se međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“ u četiri kategorije, za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Turistička zajednica grada Vukovara prijavila je na spomenuti natječaj Vukovarski vodotoranj pod kategorijom Povijesni grad/lokalitet/ustanova. Zadovoljstvo nam je izvijestiti kako je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva u navedenoj kategoriji osvojio Plaketu sa zlatnim znakom za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine Vukovarski vodotoranj.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, gđa. Marina Sekulić sudjelovala je u radu kongresa i bila podrška direktorici Vukovarskog vodotornja, gđi Mireli Janković koja  je i preuzela nagradu na svečanoj dodjeli održanoj 30. ožujka 2023.g.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor