Zadnji dan Dunav Festa, spektakla koji će se pamtiti: Više od 2000 posjetitelja uživalo uz fišijadu i jubilarni koncert Željka Bebeka

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Vukovar, 29. lipnja 2024. – Treći dan Dunav Festa u Vukovaru bio je prepun uzbudljivih događanja koja su oduševila posjetitelje svih generacija. Posljednji dan ove važne manifestacije, kao i ostalih dana, započeo je promotivnom i besplatnom vožnjom Dunavom,

koja je ujedno bila i jedinstvena prigoda svima da uživaju u ljepotama rijeke, ali i pogledu na Vukovar iz druge perspektive.

Okus i izgled pobjedničkog fiša oduševio stručni žiri

Središnji događaj dana bila je već tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiša, koja je ove godine privukla 24 ekipe. Stručno povjerenstvo od četiriju članova ocijenilo je uzorke, a ocjenjivali su se okus (slatkoća, ljutina, kiselost), boja, miris te konzistencija (gustoća, masnoća i povezanost sastojaka). Proglašene su tri najbolje ekipe kojima su uručene novčane nagrade: 100 eura za treće mjesto osvojila je ekipa Čarli iz Jarmine, 200 eura za drugo mjesto osvojila je ekipa A je to! i 300 eura za prvo mjesto osvojila je ekipa Baranjsko Petrovo Selo.

Fišpaprikaš se također kuhao za posjetitelje po promotivnim cijenama, a prihod je doniran u dobrotvorne svrhe Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar za pomoć potrebitima.

Atmosferu “užario” Željko Bebek, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati u pivskom pubu

Paralelno s Fišijadom, održani su i 16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“. Ovaj dvosatni program okupio je više od 200 sudionika iz raznih županija i hrvatske dijaspore. Program je započeo svečanom povorkom od Hrvatskog doma Vukovar po šetnici do Trga Republike Hrvatske, gdje su se folklorne skupine predstavile i izvele svoje točke na velikoj pozornici. Vrhunac ovog dijela programa bilo je veliko šokačko kolo na Trgu.

Osim gastronomskog i kulturnog dijela, Dunav Fest je obilježio i Međunarodni dan Dunava radi očuvanja i promicanja kulturnog i prirodnog bogatstva ove rijeke koja je središte Vukovara, ali i brojnih europskih gradova.

Glazbeni dio večeri započeo je nastupom vatrenim spektaklom Plaminogo Artsa i bubnjarskog benda RitmOS iz Osijeka, a vrhunac večeri bio je jubilarni koncert Željka Bebeka, koji je obilježio 50 godina svoje glazbene karijere. Koncert je privukao mnogobrojnu publiku koja je uživala u hitovima ovog legendarnog izvođača: „Da je sreće bilo”, „Oprosti mi što te volim”, „Kupit ću nam sat”, „Žuta ruža s Dunava”… Spektakl je završio skandiranjem publike koja je tražila i bis pa je Bebek s okupljenim posjetiteljima neumorno otpjevao oproštajnu pjesmu „Laku noć svirači”.

No, tu dakako nije bio kraj zabavi jer je treći dan Dunav Festa završio Dunav Feštom, after partyjem uz tamburaše u Vukovarsko pubu, čime je do jutarnjih sati produženo veselje posjetitelja i zaokružena ova trodnevna manifestacija.

Ova godina pokazala je da Dunav Fest postaje sve veći i značajniji događaj, koji dodatno osnažuje brend Dunava kao prepoznatljivog simbola Vukovara. Manifestacija je uspješno spojila kulturne, gastronomske i turističke sadržaje, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo zbog kojeg će se sigurno vratiti i dogodine.

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor