Započele edukacije projekta “Kreativni turizam”

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Provedba projekta “Kreativni turizam” Udruge turističkih vodiča grada Vukovara, koji je pripremljen i koji se provodi u suradnji i uz podršku Turističke zajednice grada Vukovara, nastavlja se kroz edukacije na temu pričanja priča, odnosno „Storytelling-a“ i oživljene povijesti, tj. „Living history“.

Nakon predstavljanja povijesnih kostima s početka 19. stoljeća koji će se naći u ponudi razgleda Vukovara kako bi se posjetiteljima na autentičan, inovativan i vizualno atraktivan način približila bogata kulturno-povijesna baština, započele su i edukacije.

Otvorenje trodnevnih edukacija i radionica održano je danas, 19.3.2021. u 10:00 sati u Rodnoj kući Lavoslava Ružićke, a istom su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara gđa Ivana Mujkić, predsjednik Udruge turističkih vodiča grada Vukovara Dubravko Žuvić i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić.

Radionice će voditi vrsni predavači s dugogodišnjim iskustvom: Istarska razvojna turistička agencija, Visoka škola Edward Bernays i Iva Silla, turistički i interpretacijski vodič baštine, a neke od tema su pripovijedanje, interpretacija baštine i oživljena povijest, interpretativna šetnja baroknim hrvatskim gradom Vukovarom – osmišljavanje novog kulturnog turističkog proizvoda te novi trendovi u turizmu, posebni oblici turizma kao i interpretacija, autentičnost i identitet u kulturnom turizmu.

Projekt je vrijedan 70.000,00 kuna, a Ministarstvo turizma i sporta projekt sufinancira u iznosu od 40.000,00 kuna.

Foto: Miroslav Šlafhauzer

Hrvatska turistička zajednica
Ministarstvo turizma RH
Grad Vukovar
VURA
Hrvatska gospodarska komora
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
EDEN
e-visitor